Zakar Jenis Berbeza

*petikan dari buku Permata Yang Hilang - mukasurat 69

Ramai lelaki tidak tahu betapa besar atau kecilnya saiz zakarnya. Malah secara umumnya lelaki yang punya saiz zakar normal (bersaiz purata) fikir bahawa zakarnya kurang berbanding purata. Setiap lelaki adalah unik dengan caranya tersendiri termasuklah dari segi saiz zakar. Ada lelaki punya zakar yang panjang kurus, sementara ada pula yang besar tapi pendek, dan yang dianggap beruntung oleh sebahagian wanita ialah lelaki yang punya senjata yang panjang dan besar. Tapi bagaimanakah anda tahu di manakah anda berada? Bagaimanakah untuk anda bandingkan dengan lelaki purata?
Cara mengukur zakar ialah dengan menggunakan pita pengukur. Ukurlah panjangnya, besarnya serta kecondongannya bila ia mengeras. Bila anda sudah mengukurnya bolehlah anda bandingkan dengan saiz purata zakar menurut kajian terkini di Barat. Purata panjang zakar yang dicapai semasa ghairah dan mengeras diukur dari pangkal batang zakar hingga ke hujungnya ialah 5.8 inci. Dengan membelitkan pita pengukur di sekeliling pangkal zakar yang sedang mengeras akan diketahui pula berapa besarkah zakar anda. Purata ialah 5 inci keliling atau 1.6 inci diameter.
Untuk mengetahui darjah kecondongan zakar, berdiri dengan belakang anda bersandar di dinding. Zakar yang bila mengeras kecondongannya 180 darjah akan menjurus tepat ke dagu anda. Jika kecondongannya 90 darjah, ia akan menjurus tepat ke depan anda. Jika 0 darjah ia akan menjurus tepat ke kaki anda. Secara purata, kecondongan zakar bila mengeras ialah 106.8 darjah. Jika ada keperluan, anda juga boleh mengukur zakar anda ketika ia lembik. Caranya ialah mengukurnya sejurus saja anda membuka pakaian kerana ini dapat mengelakkan udara panas atau sejuk menyebabkan zakar jadi kecut atau kembang. Secara purata, panjang zakar bila lembik ialah 3.43 inci. Adakah saiz zakar itu penting? Ini mungkin salah satu soalan yang paling kerap ditanya di seluruh dunia. Ia sebenarnya adalah soalan yang tidak ada gunanya. Menurut Institut Kinsey, zakar terpanjang dalam rekod ketika ia mengeras ialah 13 inci sementara yang paling pendek ialah 1.75 inci. Saiz zakar itu penting hanya dan apabila anda fikir ia penting. Jika isteri anda mahukan zakar yang besar, maka saiz zakar penting buat dirinya dan hanya dirinya. Jika anda fikir zakar anda sepatutnya lebih besar, maka saiz zakar penting pada anda dan hanya anda. Tapi saiz zakar tidak penting hingga ke satu tahap, untuk memberikan rasa fizikal kepada isteri anda. Ramai wanita melaporkan bahawa ramai lelaki punya saiz zakar yang panjang. Lubang faraj hanya sekadar 5 inci panjangnya, hatta zakar yang kecil mampu menyentuh setiap sudut dalam lubang faraj. Rahsia menikmatkan dan menggembirakan isteri dalam jimak tidak ada kaitan dengan saiz zakar. Yang penting ialah tumpukan pada gerakan dan tempo dayungan. Ramai wanita akan setuju bahawa saiz zakar saja tidak cukup untuk memuaskan mereka. Oleh itu buangkanlah kebimbangan anda tentang saiz zakar anda dan tumpukan kepada teknik atau seni jimak.